Skip to content

CE ÎNSEAMNĂ O PODEA DIN COLECȚIILE DISTINCT WOOD FLOOR

 • Înseamnă o suprafață calda cu textura și aspect 100% naturale.
 • Înseamnă un element de decor, capabil să îmbogățească și să dea casei un aspect elegant și primitor.
 • Înseamnă un material care nu este niciodată rece menținându-și aproape constantă propria temperatura, independent de condițiile ambientale.
 • Înseamnă un echilibru al umidității ambientale. Celulele lemnului absorb și cedează umiditatea asigurând astfel un echilibru al umezelii din încăpere.
 • Înseamnă un foarte bun izolator acustic, o adevărata bariera împotriva zgomotului.
 • Înseamnă durabilitate, adaptabilitate, confort și armonie în raport cu natura umana.
 • Înseamnă o bucata frumoasa de natura, care adaugă calitate în viata ta.

CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI CĂND ALEGEȚI O PODEA DISTINCT WOOD FLOOR?

 • Lemnul este un produs complet natural și ca o consecință, după un anumit timp, modificări de culoare apar în mod natural. În funcție de intensitatea expunerii la soare un lemn închis oxidează spre o nuanță ușor mai deschisa, iar un lemn deschis va oxida spre o nuanță ușor mai închisă mai ales în primele 3-6 luni de la instalare.
 • Lemnul are o structura higroscopica și reacționează la condițiile de schimbare ale mediului. Lemnul absoarbe vaporii de apă din aer şi se dilată, când umiditatea în încăpere creşte, sau permite evaporarea umidității reziduale şi se contractă, când umiditatea aerului scade. Aceasta poate influenţa schimbarea formelor şi a dimensiunilor elementelor din lemn,iar ca urmare pot apărea fisuri şi crăpături când umiditatea aerului este prea mare sau prea mică, o perioadă îndelungată de timp. Pentru a limita aceste efecte,în încăpere trebuie să se menţină următoarele condiţii de mediu, care sunt optime și pentru sănătatea noastră: 40-60% umiditate şi temperatură relativă a aerului aproximativ 16 – 23°C. Cea mai dificilă perioadă este iarna, când umiditatea aerului scade foarte mult din cauza încălzirii spatiilor de locuit. Este bine ca în încăpere să se menţină umiditatea optima, cu ajutorul echipamentelor de hidratare a încăperilor, gen umidificatoare.
 • Fiecare piesa din lemn are o textura unica. De aceea podelele din lemn vor diferi în câmp prin textura și culoarea individuala a fiecărei piese. Broșurile și cataloagele noastre constituie un real ajutor de orientare vizuala în alegerea dumneavoastră.
 • În funcție de tipul de finisaj al pardoselii din lemn, urmăriți procedurile corecte de întreținere pentru fiecare tip de finisaj ales (ulei sau lac). Plasați bariere de praf sau covorașe la intrările interioare și exterioare ale casei, pentru a opri ca pietricelele, mizeria și nisipul să ajungă pe suprafața din lemn. Acestea pot deprecia stratul de finisare și implicit calitatea parchetului dumneavoastră. Maturați sau aspirați regulat pardoselile din lemn. Nu curățați podeaua cu mopul udat din abundenta, excesul de apa poate deteriora lemnul și finisajul acestuia. Folosiți produse profesionale pentru întreținerea și curățarea pardoselii dvs., în funcție de recomandările producătorului de lemn sau produs de finisare.